Het (online) aanbod is enorm als je op zoek gaat naar werk- of bedrijfskleding en deze wil laten bedrukken of borduren. Kwaliteit en duurzaamheid van zowel de kleding als van het te bedrukken of borduren ontwerp zijn belangrijk. Maar daar wil je natuurlijk ook niet teveel voor betalen. In deze blog leggen we je daarom graag uit, welke factoren een rol spelen bij het bepalen van de prijs voor het bedrukken en borduren van je kleding of textiel.

 

Prijsopbouw bij borduren

Bij ons borduuratelier hangt de prijs van borduren onder andere af van:

  • de grootte van het te borduren ontwerp of logo

Zo is het borduren van een bedrijfslogo op de rug duurder dan een logo dat op de borst wordt aangebracht. Dit heeft te maken met het geschatte aantal steken dat erin zit. Op basis hiervan wordt de benodigde hoeveelheid garen berekend.

  • de techniek die nodig is

Gaat het enkel om borduren of wordt het borduren gecombineerd met bijvoorbeeld laseren of 3d puffy (een onderlaag onder de borduring die zorgt voor een 3D effect)

  • het soort garen dat gebruikt wordt

We beschikken over verschillende soorten garens, die elk over bepaalde eigenschappen beschikken. Zo is er metaaldraad, brandvertragend draad, flashy garen, etc. Al deze speciale garens zijn duurder dan normaal garen.

  • het type ondergrond

Bij het borduren van sommige kleding- of textielsoorten komt meer handwerk kijken. Je moet dan denken aan stugge of zwaardere materialen of textielsoorten. Hiervoor berekenen we dan een kleine meerprijs.

Voor het bepalen van de prijs van borduren, letten wij in principe niet op het aantal stuks. Tenzij het om een hele grote opdracht gaat. Maar dit is relatief en bekijken wij per order. Zo is voor het ene bedrijf een hoeveelheid van 100 stuks veel, terwijl dat voor een ander bedrijf pas bij 1000 stuks het geval is.

Prijsopbouw bij bedrukken

De prijs van een bedrukking hangt onder andere af van:

  • de hoeveelheid te bedrukken items

In tegenstelling tot borduren geldt bij bedrukken hoe meer stuks, hoe goedkoper de prijs per stuk.

  • het aantal benodigde kleuren

Hoe meer kleuren gebruikt moeten worden, hoe duurder de bedrukking. Dat komt omdat er bij zeefdruk bijvoorbeeld voor elke kleur in het ontwerp, een ander raam gemaakt moet worden.

  • het type ondergrond

Voor het borduren van sommige kleding- of textielsoorten komt meer handwerk kijken. Je moet dan denken aan stugge of zwaardere materialen. Zo is het bedrukken van overalls duurder, dan t-shirts. Dat komt omdat voor het bedrukken van overalls meer handwerk en meer handelingen nodig zijn. Het is lastiger om overalls goed op een drukpalet te krijgen. Hiervoor berekenen we daarom een kleine meerprijs.

 

TIP: Wil je meer weten over het verschil tussen bedrukken en borduren en wanneer je beter voor het een of het ander kiest, check dan zeker onze vorige blog.

 

Geen vaste kosten bij borduren, wel eenmalige kosten

Bij borduren zijn er geen vaste kosten. Je moet wel rekening houden met eenmalige aanmaakkosten voor het vervaardigen van een borduurkaart. Bij nabestellingen vallen deze kosten dus weg.

 

Vaste kosten bij bedrukken

Bij bedrukken heb je altijd te maken met enkele vaste kosten, die bij elke bestelling terugkeren. Het gaat dan om opstartkosten die afhankelijk zijn van het aantal benodigde kleuren. In principe geldt, hoe meer kleuren, hoe hoger de opstartkosten.

 

Conclusie: borduren is in aanschaf duurder, maar gaat langer mee

Dat de kosten van borduren hoger zijn dan bedrukken, komt voornamelijk door het garen: de belangrijkste grondstof bij borduren. Daarnaast is borduren een ambacht waar vakmanschap voor nodig is en waar veel handwerk bij komt kijken. Dit ondanks de zeer moderne machines waar we mee werken. Voor elk te borduren ontwerp en het soort ondergrond, moeten de machines handmatig ingesteld worden en daarna worden voorzien van het benodigd aantal kleuren garen. Elk afzonderlijk kledingstuk wordt, voor het onder de machine gaat, voorzien van vlieseline of andere bescherming en vastgezet met klemmen. Op het moment dat de machine klaar is met borduren, moet de vlieseline handmatig worden verwijderd en krijgt de borduring van ons nog een strijkbeurt.

 

De prijs van borduren is in verhouding tot bedrukken wat hoger, maar het zorgt voor een luxere en rijkere uitstraling. En ook niet onbelangrijk, borduren is duurzaam en blijft langer mooi.

 

Twijfel je over borduren of bedrukken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Afhankelijk van het aantal stuks dat je nodig hebt, de details in het ontwerp, soort ondergrond, gewenste kwaliteit en prijs, kiezen we samen met jou de beste oplossing.